Mark-Jan Kleiborn op Enneagrammat

Because I care.

In 2010 ben ik, na een huwelijk van vier jaar, gescheiden van de moeder van mijn twee kinderen.  Niet op mijn initiatief, maar ik heb wél ingestemd met haar expliciete verzoek om van mij te willen scheiden.  Het liep al een tijdje niet meer zo goed tussen ons.  We hebben gedaan wat we moesten doen: we stelden een convenant op, een ouderschapsplan en we woonden onder één dak totdat er geschikte woonruimte voor haar gevonden was. Het enige punt waarover we steeds discussie hadden was de frequentie waarop de kinderen bij mij zouden zijn.  Ik wilde de kinderen graag zo veel mogelijk zien, maar daar dacht zij anders over.  We hebben een tussenweg moeten zoeken en ik heb me daar bij neer gelegd.

Zowel de moeder van de kinderen als ik kregen een tijdje na de scheiding een nieuwe relatie.  Ik koos er bewust voor te lat-ten, nu ik de omgang met de kinderen centraal wilde blijven stellen. De moeder van de kinderen kreeg een relatie met mijn beste vriend van destijds. Zij stortte zich in dat avontuur en nam de kinderen veel mee naar het huis van haar nieuwe vriend.  Het werd onrustig voor de kinderen.

De wisselmomenten werden allengs lastiger. Met mijn zoon ging het wat langer goed dan met mijn dochter, die zich vastklampte aan haar moeder.  In eerste instantie kon ik haar knuffelen en verdwenen haar tranen zodra haar moeder was vertrokken.  Maar ik voelde dat het langzaam door mijn vingers glipte. Ik kon de vinger nooit precies op de zere plek leggen, maar ik voelde dat mijn dochter steeds meer afstand van me nam. Vanaf eind 2013 besloot ze helemaal niet meer naar mij te komen.

Mijn zoon kwam nog wel. We maakten er leuke dagen van samen, maar ik voelde zijn onmacht. Hij sprak soms zijn gevoel uit gemangeld te zitten;  zijn zus wilde niet meer komen, hij kwam nog wel.  Ik denk dat hij zich verantwoordelijk voelde voor een situatie waarvan hij niet de oorzaak was en waaraan hij niets kon veranderen.  Het dreef hem uiteindelijk bij mij weg. Vanaf vaderdag  2015 besloot ook hij het contact met mij te verbreken.

Ik ben dus een vader die zijn kinderen niet ziet.

Het gevoel dat ontstaat wanneer je je kinderen niet meer ziet, laat zich moeilijk in woorden omschrijven. Woorden als verdrietig, gefrustreerd, lamgeslagen, boos en bezorgd dekken de lading enigszins. Het is een allesomvattend negatief gevoel dat al je energie opslurpt.  Ik heb mijn hele leven in mijn hoofd gewoond en dreigde nu te verdrinken in mijn ambivalente gevoelens. De mensen  om me heen probeerden me te steunen, maar veel goedbedoelde adviezen zouden op termijn alleen maar averechts werken. Ik voelde me ongehoord. Onbegrepen. Alleen. Ik raakte geïsoleerd.

Op het moment dat ik dat inzag, besloot ik hulp te gaan zoeken. De daartoe aangewezen officiële hulpinstanties had ik al bezocht en ik wist inmiddels dat zij géén enkel soelaas bieden in dit soort ouderverstotingssituaties.  In mijn zoektocht naar een alternatief kwam ik bij het Enneagram. Er ging een wereld voor me open. Ik besloot me daarin verder te verdiepen en te bekwamen.

Tijdens mijn opleidingen tot coach leerde ik het slachtofferschap los te laten en verantwoording te nemen. Mijn macht en kracht niet meer weg te geven en mijn emoties onder ogen te zien.  Daarvoor kreeg ik diverse tools aangereikt en ik kwam steeds beter in balans. Het verdriet is niet weg, maar ik kan het beter doseren. En omdat ik het beter kan doseren, is er ruimte ontstaan om te genieten van het leven en toekomstplannen te maken.

Als jij ook uit je negatieve gevoelens wilt komen en weer van het leven wilt genieten, dan ben je bij mij aan het juiste adres.  Ik ben een ervaren, empathische en betrokken coach die goed kan luisteren.  Ik kan je helpen om je positiviteit terug te vinden, waardoor je opgewekter  in het leven zult komen te staan en weer met een open blik naar je toekomst kunt kijken. 

Het is mij gelukt mijn levensvreugde te hervinden, het lukt ons samen om het jouwe ook te hervinden!

In dankbaarheid kijk ik terug op de coachingstrajecten die ik in het afgelopen jaar succesvol heb afgesloten.  We kunnen samen zoveel bereiken! Het is mijn passie om de tools die voor mij zo waardevol waren aan jou over te brengen.

Kom uit je schulp. Vertel je verhaal aan mij.  Je zult in alle veiligheid herkenning,  compassie en gedrevenheid vinden.  We bundelen onze kracht en gaan samen aan de slag, totdat ook jij je balans hebt teruggevonden.

 Je bent van harte welkom!

Verlang jij ook naar een leven waarin je kunt genieten?
Schrijf je dan in voor een workshop, de community of stuur me een bericht voor een persoonlijk gesprek.
 

Dit is wat cliënten over Mark-Jan zeggen:

Los van mijn ex!

Hallo, ik ben een vrouw van 36 jaar oud, en alleenstaande moeder van 2 kids.
Sinds 3 maanden volg ik een Enneagram coaching traject bij Mark-Jan Kleiborn waar ik heel blij mee ben en waar de resultaten er van mogen zijn!

Op relatievlak, moeilijk los kunnen komen van mijn ex, dagelijks die intense pijn voelen zo erg dat het een belemmering werd in het dagelijks leven, je kent het vast wel. Gedachtes die met je aan de wandel gaan, die maalstroom waar je nog maar moeilijk uit kunt komen, het verlangen naar wat er eigenlijk niet meer is, waarvan je weet dat het in real life toch niet meer werkt, maar je qua emoties je nog verbonden voelt met je ex, wat ik dus zelf ervaarde.

Ik vroeg Mark-Jan of we daar niet eens dieper op in konden gaan aan de hand van spiertesten? Ik vroeg me af waaruit ik nog verbonden was met mijn ex. Mark-Jan aarzelde geen moment, prima! We gaan spiertesten en wat daaruit kwam was verbluffend (je onderbewustzijn liegt nooit) het bleek dat ik vanuit een kernovertuiging nog verbonden was met mijn ex voor 64% en 3 emoties had overgenomen van mijn vader en opa. De 3 emoties waren:

  • Apathie
  • Neerslachtigheid
  • Achterdocht

Daaropvolgend gingen we aan de slag om dat los te laten, daarna gingen we weer spiertesten om te kijken hoeveel % er losgelaten was, het resultaat was verbluffend: 0% verbonden met mijn ex in onderbewustzijn wat ik niet verwacht had. Na de sessie was ik vermoeid (op) en ging naar huis, echter merkte mij al snel iets op. Ik voelde niet meer die intense pijn van binnen en de verbintenis met mijn ex diep vanuit mijn hart en het voelde gek, ik dacht "hé wat gebeurt er nou?" Het voelde even alleen, hoe angstig ik was, om los van mijn ex te zijn. En wat ook zeker een bevrijdend gevoel gaf en enorme opluchting is, ik ben zelfs weer in de omgeving geweest waar mijn verleden ligt met mijn ex (wat ik dus al maanden vermeed ivm de pijn) ben trots op mijzelf dat ik die confrontatie ben aangegaan.

Ben weer eens heerlijk naar zee geweest met de kids, ook van en met mijn kids kan ik weer meer genieten.

Heerlijk om te voelen dat ik deze stappen maak en beetje bij beetje in mijn kracht kom te staan.
Natuurlijk mis ik hem nog, maar de scherpe randen zijn er vanaf. Ben nu 1 week verder en het voelt fantastisch, het beïnvloedt mijn dagelijks leven niet meer zoals voorheen. Het is zeker een aanrader.
En aan Mark-Jan heb je een geweldige coach die oprecht naar je luistert, je bijstaat en de tijd voor je neemt.
Dat mijn verhaal ook anderen mag inspireren
Ga het aan, ook al doet het pijn, hier moet je doorheen om uiteindelijk zelf verder te kunnen en bevrijd te worden.

Liefs, S.


Grote stap!

Ongeveer 4 maanden geleden ben ik in aanraking gekomen met het Enneagram. Een goede vriendin van mij gaf me een boek specifiek over de karaktertypen zoals omschreven vanuit de Enneagramgedachte, geschreven door Willem-Jan van de Wetering. Tot mijn verbazing was de geschreven stof zo herkenbaar dat ik er meer van wilde weten. Vooral ook aangezien kort daarvoor een grens bij mij overschreden werd in de samenwerking met mijn toenmalige werkgever.

Na op internet meer informatie opgezocht te hebben over het Enneagram en mogelijke coaching, ben ik bij Mark-Jan terecht gekomen voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek heb ik als erg prettig ervaren en ben de uitdaging aangegaan. In 3 maanden hebben we, uitgaande van een bepaalde stelling, mijn karakter onderzocht en zijn we veel interessante dingen tegengekomen. De methode van afpellen van karaktertypen om zo tot je essentie terug te komen vind ik erg interessant.

Mede door de prettige, vertrouwde begeleiding van Mark-Jan kan ik oprecht zeggen een grote stap gemaakt te hebben in mijn ontdekkingstocht van het spirituele leven en merk dat mijn bewustwording zich dagelijks verder uitbreidt.

Hartelijk dank voor je prettige coaching Mark-Jan!

Koen


Zelf de touwtjes weer in handen

Wat heb ik veel geleerd over mezelf!! En dat op een manier die ik zelf niet had kunnen bedenken. Ik houd wel van praten maar door mijn eigen vak, loop ik vaak al vooruit te denken als er vragen worden gesteld in de stijl van die van de psycholoog. Zo anders is het met Enneagram coaching. In een aantal afspraken heb ik helder wat mijn essentietype is, waar ik nu sta, welke weg ik heb bewandeld van geboorte naar nu en waarom ik dingen doe en deed zoals ik ze doe en deed, daarmee kan ik verder voor de toekomst, immers als je meer weet heb je zelf de touwtjes beter in handen.... zo ervaar ik dit althans.

Miranda


©[current-year] Kleiborn Coaching - Inspirerend & Ondersteunend

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?