OPEN BRIEF AAN EX-SCHOONDOCHTER

OPEN BRIEF AAN EX-SCHOONDOCHTER

Omdat jij op geen enkele manier reageert moet het maar op deze manier.

Sinds 1997 heb je een relatie gehad met onze zoon. Jullie waren erg jong, 17 jaar, en wij hebben jullie aan alle kanten gesteund. Zowel financieel als materieel.

Wij hebben altijd een goede relatie met je gehad en je was als een dochter voor mij. Jullie kwamen ook regelmatig bij ons logeren, want wij wonen een eind uit elkaar.

Wij waren dolblij toen wij te horen kregen, dat je in verwachting was. Het zou ons eerste kleinkind worden. Omdat jullie beiden weinig inkomsten hadden, hebben wij jullie toen ook met alles geholpen. A.s. opa is komen helpen met klussen in de babykamer en in jullie huis en ik heb onze familiewieg in orde gemaakt, de baby uitzet gewassen en gestreken, een kraammand vol cadeautjes voor je gemaakt en na de geboorte ook nog veel gedaan.

Wat waren we blij, toen ons kleinzoontje geboren werd in 2013. Jullie waren toen al ruim 16 jaar bij elkaar. Ik weet, dat de bevalling niet is verlopen zoals jij je dat had voorgesteld en dat je daarna een moeilijke tijd hebt gehad. Wat ik ook weet en met eigen ogen heb gezien is dat onze zoon de volledige verzorging van de baby op zich nam, jou verzorgde, het huishouden deed en nog veel meer. Daar was jij hem ook dankbaar voor.

Wij kwamen uiteraard regelmatig op bezoek en genoten van jullie gezinnetje en de baby. Daar zijn heel veel foto’s van gemaakt door jou en films die opa maakte.

Met Kerst, de baby was toen 6 maanden, kwamen jullie een week bij ons logeren. Wat hebben wij dat fijn gevonden. Jij was inmiddels helemaal opgeknapt, gelukkig. Intussen werd ik overstelpt met foto’s die jij van jullie kindje nam, want jij was een trotse moeder. En jij nam tientallen foto’s van onze zoon met zijn kindje, de ene foto nog leuker dan de andere.

Helaas kwam er na de Kerst in januari een kink in de kabel. Ik weet niet precies wat er misging, maar ik heb wel een vermoeden. Na bijna 18 jaar een relatie gehad te hebben en een prachtig kind op de wereld gezet te hebben konden we nog zijn 1e verjaardag bij jullie vieren. Dat was ook de laatste keer, dat wij ons kleinkind hebben gezien. Enkele weken daarna zijn jullie uit elkaar gegaan.

Het komt vaker voor, dat stellen uit elkaar gaan. Maar zoals het bij jullie gaat tart elke beschrijving. Het is nu al een drie jaar durend gevecht om een omgangsregeling tussen vader en kind. Vader heeft, samen met jou, het ouderlijk gezag en dus recht om zijn kind te zien. En jullie kind heeft recht om zijn vader te leren kennen. Zijn hele eerste levensjaar heeft vader voor hem gezorgd, maar hij was toen nog te klein om dat te beseffen. We zijn nu drie jaar en ettelijke rechtszaken verder en wat heeft het opgeleverd: NIETS. Alleen een hoop verdriet, een hoop stress en een jong kind dat opgroeit zonder zijn vader en de familie van vaders kant.

Daarnaast heb je onze hele familie- en vriendenkring geblokkeerd en krijgen wij geen foto’s meer te zien. Wij hebben geen idee hoe hij er nu uitziet. Een kind van 1 jaar verschilt nogal van een kind van 4!

En hoe denk jij dat wij, de grootouders, ons voelen. Je weet hoe dol wij op hem waren. Sinds drie jaar ons kleinkind niet gezien en ook geen enkele foto gekregen. En wij zijn niet meer de jongsten: 75 en 76 jaar oud. Wij hopen vurig hem nog mee te mogen maken….

Van de uitstekende relatie die wij hadden is helemaal niets over. Niet alleen mag jouw ex-partner zijn kind niet zien, maar zijn wij sindsdien ook persona non grata. D.w.z. je reageert op geen enkele brief van mij en ook een verzoek om een recente foto wordt niet gehonoreerd. Sterker nog: toen ik onlangs een cadeautje voor de 4e verjaardag van mijn kleinkind door de bus gooide ging je aangifte bij de politie doen wegens stalken. Een oma van 76 jaar die voor de eerste maal in drie jaar tijd een cadeautje door de brievenbus doet, wordt meteen maar beticht van stalken. Je weet net zo goed als ik, dat ik nooit bij je in de straat of aan de deur ben geweest. En dat is niet de enige leugen van jouw kant…..
Dan de OUDERVERSTOTING van onze zoon. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat de biologische vader onmisbaar is voor een goede ontwikkeling van kinderen. Deze kinderen groeien ook nog eens op met een negatief vaderbeeld dat niet overeenkomt met de werkelijkheid. Dat geldt ook voor de reden waarom deze vaders niet meer in hun leven zijn. Ook dát blijkt – wanneer er later wel weer contact is – vaak heel anders in elkaar te steken dan deze kinderen is verteld.

Een VADER is net zo essentieel voor het welzijn en de ontwikkeling van een kind als een MOEDER.

Er rest mij slechts één conclusie: je hebt de deur letterlijk dichtgedaan voor onze zoon, voor ons en voor de hele familie van onze kant. Jij wilt jullie zoontje helemaal voor jezelf. Als hij ouder wordt en achter de waarheid komt en die dag komt, geloof me, zal hij je dat niet in dank afnemen.

Een verstoten oma die haar kleinkind niet mag zien.

................................................................................................

DIT IS EEN INGEZONDEN BERICHT

De OMA’S van OMA BLOGT
kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

OMA BLOGT wordt gemaakt VOOR en DOOR opa’s en oma’s die door omstandigheden hun kleinkinderen niet meer mogen zien. Regelmatig zullen hier ingezonden (anonieme) berichten verschijnen.

Heb jij ook iets belangrijks te vertellen en wil jij jouw bericht ook graag geplaatst zien? Stuur dan een berichtje en misschien staat jouw bericht wel op deze plaats. Voor openbare publicatie wordt er altijd eerst een beoordeling naar je toegestuurd, waarna gezamenlijk overleg volgt.

Kun je zelf niet goed schrijven, geen probleem, de oma’s van OMA BLOGT willen je hier graag mee helpen.

Ik Zie Mijn Kinderen Niet: dit blog is in overleg en met goedkeuring van OMA BLOGT geplaatst.
Het originele blog is van 31 augustus 2017 en terug te lezen via: https://www.facebook.com/contactbreuk/posts/436422393425968

Gratis e-book - Ontdek jouw verborgen kracht in het omgaan met heftige situaties

Download mijn gratis e-book!

Ontdek jouw verborgen kracht in het omgaan met heftige situaties
zoals je kinderen niet zien

  • 9 manieren van reageren
  • per manier uitleg
  • per manier het doel
  • duidelijk uitgelegd en prettig leesbaar
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©[current-year] Kleiborn Coaching - Inspirerend & Ondersteunend

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?